ASV valsts sekretāre Kondolīza Raisa ceturtdien pavēstīja, ka nav ieinteresēta būt par republikāņu viceprezidenta amata kandidāti līdzās Džonam Makeinam, kas kā šīs partijas kandidāts novembrī cīnīsies par prezidenta amatu.
Televīzijas "FOX News" pārraidē vaicāta, vai viņa nebūtu ieinteresēta kļūt par valsts otru augstāko amatpersonu, Raisa sacīja: "Saprotams, ir ļoti glaimojoši, ka cilvēki tā domā, bet nē. Man ir pienācis laiks atgriezties Stenforda universitātē."

Pirms pievienoties prezidenta Džordža Buša administrācijai, Raisa bija šīs Kalifornijas universitātes mācībspēks. Viņa jau iepriekš vairākkārt apgalvojusi, ka atgriezīsies akadēmiskajā darbā pēc tam, kad janvārī būs beidzies Buša prezidentūras otrais termiņš.

"Man vēl ir palikuši seši mēneši, lai pabeigtu dažus svarīgus uzdevumus, ko šī administrācija uzsākusi," sacīja Raisa. "Prezidentam ir ļoti intensīva darba kārtība. Mēs dosimies sprinta tempā līdz finišam, un tad es sprinta tempā atgriezīšos Rietumkrastā."

Tuvojoties 4.novembra ASV prezidenta vēlēšanām, vairojas minējumi par to, ko Makeins un demokrātu kandidāts Baraks Obama izraudzīsies par saviem partneriem viceprezidenta amatam.

Abu kandidātu aģitācijas štābi ir iesaistījuši padomdevējus, kas veic iespējamo pretendentu apzināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!