Foto: AP/Scanpix/LETA
Krievijas armija pirmdienas rītā veikusi vairākus raķešu triecienus Ļvivā, nogalinot vismaz septiņus cilvēkus, paziņojis Ļvivas apgabala militārās administrācijas vadītājs Maksims Kozickis.

"Pie mums trīs raķetes trāpīja noliktavu telpām, kuras pašlaik karavīri neizmanto, un vēl viena - tehniskās apkopes stacijai. Sākotnējā informācija liecina, ka jau ir septiņi bojāgājušie (četri no viņiem tehniskās apkopes stacijā) un 11 ievainotie, no kuriem viens ir bērns. Viņa stāvoklis nav smags, bet trīs cietušie ir slimnīcā smagā stāvoklī," Kozickis sacījis preses brīfingā.

"Diemžēl ir bojāgājušie un cietušie. Pašlaik ir zināms par sešiem bojāgājušajiem un astoņiem cietušajiem. Cietušo vidū ir viens bērns," iepriekš Kozickis rakstījis vietnē "Telegram".

Viņš sākotnēji paziņoja, ka Ukrainas armijas gaisa spēku Rietumu pavēlniecība informējusi, ka Ļvivā bijuši četri raķešu triecieni - trīs pa militārās infrastruktūras objektiem un viens pa riepu montāžas servisu. Triecienu rezultātā izcēlušies ugunsgrēki, kuru dzēšanas darbi turpinās.

"Ļvivā novēroti pieci raķešu triecieni," vietnē "Facebook" iepriekš pavēstījis pilsētas mērs Andrijs Sadovijs, kurš pēcāk informēja, ka triecienu rezultātā izsisti logi astoņām mājām un vienai skolai.

"Šodien Ukrainaā nav drošo un bīstamo pilsētu, šodien visi ir vienādos apstākļos. Tādēļ vēlreiz uzstājīgi lūdzu, kad dzirdat sirēnu, ejiet uz patvertni, tas izglābs jūsu dzīvību," viņš piebilda.

Arī Kozickis aicinājis Ļvivas apgabala iedzīvotājus nepamest patvertnes, norādot, ka gaisa triecienu trauksme turpinās.

Sociālos tīklos pilsētnieki ziņo par Ļvivā dzirdētiem sprādzieniem.

Arī Dņipropetrovskas apgabala administrācijas vadītājs Valentīns Rezničenko informēja par apgabalā notikušiem raķešu triecieniem.

Viņš gan norādīja, ka 60% Krievijas spēku raidīto raķešu Ukrainas pretgaisa aizsardzības sistēmas ir notriekušas.

Sineļnikoves rajonā triecienos cietuši divi cilvēki, bet Pavlohradas rajonā nopostīta dzelzceļa infrastruktūra.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!