ASV aizsardzības ministrs Donalds Ramsfelds sestdien paziņoja, ka arābu telekanāls "Al Jazeera", demonstrējot ārvalstu ķīlnieku nogalināšanu Irākā, iedrošina islama kaujinieku grupējumus.
"Televīzijas kanāli, kas pārraida [ķīlnieku nogalināšanu] un to reklamē un izmanto šo iespēju katru reizi, kad notiek kāds terora akts, reklamē un veicina šo uzbrukumu notikšanu," uzsvēra Ramsfelds.

Televīzija sestdien noraidīja Ramsfelda apsūdzības kā nepamatotas. ""Al Jazeera" nekad nav pārraidījusi attēlus ar nogalināšanu vai galvu nociršanu un jebkāda runas par to ir pilnīgi nepamatotas," teikts televīzijas izplatītajā paziņojumā.

Al Jazeera" bieži ir demonstrējusi videoierakstus, kuros sagūstītie ķīlnieki lūdz savas valdības palīdzēt, bet tā nepārraida videomateriālus, kuros redzama ķīlnieku nogalināšana. Šādi materiāli parasti tiek publicēti islamistu interneta lapās.

Pagājušā gada beigās telekanāls "Al Jazeera" aiz cieņas pret skatītāju jūtām nepārraidīja saņemto videoierakstu ar Bagdādē nolaupītās Irākas un Lielbritānijas pilsones un palīdzības organizācijas "Care International" operāciju Irākā vadītājas Mārgaretas Hasanas nogalināšanu.

ASV spēki ir bombardējuši telekanāla birojus Bagdādē un Kabulā, tomēr Vašingtona vienmēr ir apgalvojusi, ka televīzijas birojiem trāpīts nejauši un ka pret tiem nav bijuši vērsti uzbrukumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!