ASV aizsardzības ministrs Donalds Ramsfelds uzrunā piektdien Vašingtonā divas reizes sajauca gāzto Irākas diktatoru Sadamu Huseinu ar "Al Qaeda" līderi Osamu bin Ladenu.
11.septembra terora aktu trešās gadadienas priekšvakarā uzrunā par karu pret terorismu Ramsfelds apsprieda bin Ladena lomu "Taliban" pretinieku Ziemeļu alianses līdera Ahmada Masuda Šaha nogalināšanā.

"Opozīcijas Ziemeļu alianses līderis Masuds tika nogalināts, viņa slepkavību pasūtīja Sadams Huseins.... Osama bin Ladens," Vašingtonā Nacionālajā preses klubā paziņoja Ramsfelds.

Buša administrācija tiek kritizēta par uzbrukšanu Sadamam, kamēr bin Ladens vēl ir brīvībā un slēpjas kalnos starp Afganistānu un Pakistānu. Sadams tika sagūstīts decembrī un tiek turēts ieslodzījumā, lai viņu tiesātu.

Vēlāk Ramsfelds vēlreiz pārteicās, šoreiz nepamanot savu kļūdu, apspriedē par ASV progresu cīņā ar bin Ladena teroristu tīklu "Al Qaeda".

"Sadams Huseins, ja viņš dzīvs, lielu daļu laika pavada cenšoties, lai viņu nenoķer. Un mēs neesam redzējuši viņu nevienā videoierakstā kopš 2001.gada. Tad viņš laikam ir aizņemts. Kāpēc viņš ir aizņemts? Tādēļ, ka uz viņu tiek izdarīts liels spiediens," sacīja Ramsfelds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!