Foto: AFP/Scanpix/LETA
Piektdien Vācijas pilsētā Ramšteinā notiekošajā Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas sanāksmē nav ticis pieņemts lēmums par Vācijā ražoto tanku "Leopard" piegādēm Ukrainai, paziņoja Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss.

"Šodien mēs joprojām nevaram pateikt, kad tiks pieņemts lēmums un kāds būs lēmums par tankiem "Leopard"," sacīja Pistoriuss.

Pēc ministra teiktā, ir argumenti gan par, gan pret tanku piegādēm Ukraina, kurus izvirza dažādas valstis.

Kā norādīja Pistoriuss, ir radies nepareizs iespaids, ka Vācija vienīgā bloķē tanku piegādes Ukrainai.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka "Vācija nestāvēs partneru ceļā".

Pistoriuss piebilda, ka uzdevis Aizsardzības ministrijai uzskaitīt pieejamos tankus "Leopard 2" tankus, lai pozitīva lēmuma gadījumā varētu nekavējoties rīkoties. Viņš norādīja, ka lēmums par tankiem tiks pieņemts "iespējami ātri".

Polijas aizsardzības ministrs Marjušs Blaščaks sanāksmē pavēstīja, ka cer uz pozitīvu rezultātu sarunām par "Leopard 2" nodošanu Ukrainai.

"Cerību pamatā ir tas, ka šodien konferencē pulcējās 15 valstu aizsardzības ministri, un mēs pārrunājām šo tēmu. Esmu pārliecināts, ka koalīcijas veidošana beigsies veiksmīgi," sacīja Blaščaks.

ASV gaisa spēku bāzē Ramšteinā, Vācijā, piektdien notiek Ukrainas kontaktgrupas astotā sanāksme. Grupā apvienojušies sabiedrotie, kas koordinē savu militāro palīdzību Ukrainai.

Pirms šīm sarunām pieauga spiediens uz Vāciju, lai tā piekristu Vācijā ražoto tanku "Leopard 2" piegādēm Ukrainai. Ukraina mēģina panākt šīs piegādes, lai pastiprinātu pretuzbrukumus Krievijas karaspēkam.

Polija un Somija ir norādījušas, ka ir gatavas nosūtīt šos tankus Ukrainai, bet gaida Vācijas piekrišanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!