Foto: AFP/Scanpix

Tā vietā, lai tērētu naudu militāro uzbrukuma spēju stiprināšanai, Krievijai vajadzētu koncentrēties uz darbavietu radīšanu un iedzīvotāju dzīves līmeņa uzlabošanu, piektdien Latvijas Transatlantiskās organizācijas (LATO) rīkotajā diskusijā Rīgā sacīja NATO ģenerālsekretārs Anderss Fo Rasmusens.

"Mums nav absolūti nekādu nodomu uzbrukt Krievijai ‒ kāpēc gan lai mēs to darītu? Ja Krievijai vispār ir kādi draudi no ārpuses, tie katrā ziņā nenāk no Rietumiem," norādīja NATO ģenerālsekretārs.

"Tādēļ ieguldīt uzbrūkošo militāro spēju stiprināšanā ir naudas izšķiešana. Labāk būtu šo naudu ieguldīt, lai radītu jaunas darbavietas un modernizētu Krievijas sabiedrību. Es aicinātu Krieviju koncentrēties uz reāliem draudiem, nevis iedomātu ienaidnieku, kas neeksistē," pavēstīja Rasmusens.

Viņš arī atgādināja, ka jau pirms desmit gadiem izveidota NATO‒Krievijas padome, lai stiprinātu abu partneru attiecības, un Krievija ir vienīgā valsts, kurai ir šāda īpaša padome.

Pēc Rasmusena teiktā, Krievijas un NATO attiecības pēdējo divu gadu laikā ir uzlabojušās daudzās jomās – gan sadarbībā Afganistānā, pretterorisma un narkotiku apkarošanas jautājumos, gan cīņā pret pirātismu.

"Es gribētu, lai mēs turpinām šādā garā," sacīja NATO ģenerālsekretārs.

Militāro izdevumu pieaugums šogad palielinās valsts budžeta izdevumus par 1,3% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!