Nelielās lauku slimnīcas Igaunijā jau tuvākajā laikā var saskarties ar nopietnu kadru trūkumu, jo līdz ar algas paaugstināšanu aizvien mazāk ārstu nerezidentu un medmāsu vēlas braukāt piepelnīties uz lauku slimnīcām, informē "PM Online".
Veru esošās Dienvidigaunijas slimnīcas galvenais ārsts Reins Kermess sacījis, ka pamatalgas palielināšana ir samazinājusi vēlmi ārstiem no lielajām pilsētām meklēt papildu ienākumus mazajās slimnīciņās.

Divām trešdaļām anesteziologu un ginekologu, kas strādā Veru slimnīcā, pamata darba vieta ir Tartu, bet daudzi citi strādā privātās klīnikās. Kermess cer piesaistīt jaunos ārstus, piedāvājot viņiem bezmaksas dzīvošanas iespējas pansionātā.

Jehvi slimnīcas vadītājs Kalle Pīskopels sacījis, ka vairāk nekā pusei no viņa slimnīcā strādājošiem ārstiem pamata darba vieta ir citās klīnikās. Īpašu uztraukumu sagādājot medmāsu "imigrācija", jo to skaits slimnīcā ir nepietiekams un aizvien mazāk medmāsu vēlas strādāt vienlaikus vairākās slimnīcās.

Tallinas reģionālās slimnīcas valdes loceklis Andress Ellamā saka: ir neizbēgami, ka ārstu vidū mazināsies vēlme strādāt vairākās darba vietās. "Cilvēki nogurst. Īslaicīgi tā var strādāt, bet ne ilgi," uzskata Ellamā.

Tanī pašā laikā kadru trūkums uztrauc arī galvaspilsētas slimnīcas. Pēc Ellamā aprēķiniem, Tallinā trūkst aptuveni trešās daļas medmāsu, un slimnīcas cenšas tikt galā, pārprofilējot esošos kadrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!