Krievijas Belgorodas apgabala apdzīvotajā vietā Novaja Tavolžanka, kur reidu veica Ukrainas pusē karojošas krievu vienības, kaujas laikā nogalināts Belgorodas operatīvās grupas vecākais – gvardes pulkvedis Andrejs Stesevs, paziņojusi Ukrainas Aizsardzības ministrijas galvenā izlūkošanas pārvalde.

Ukrainas pusē karojošās Krievijas pilsoņu vienības leģions "Krievijas brīvība" (LSR) un "Krievu brīvprātīgais korpuss" (RDK) 22. maijā un 1. jūnijā veica operācijas Krievijas Belgorodas apgabalā pie robežas ar Ukrainu. Svētdien, 4. jūnijā, LSR un RDK ziņoja par jaunu reidu Krievijā.

Saskaņā ar Ukrainas militārā izlūkdienesta rīcībā esošo informāciju Stesevs gājis bojā naktī uz 5. jūniju, raksta portāls "Liga".

Pirms tam Stesevs komandējis Krievijas Gaisa desanta karaspēka (VDV) 104. pulku, kurš bijis saistīts ar civiliedzīvotāju slepkavībām Bučā. Pulks ietilpst Pleskavā bāzētās 76. gvardes desanta uzbrukuma divīzijas sastāvā, kas Ukrainā cieta vienus no smagākajiem krievu desantnieku zaudējumiem.

Leģionā "Krievijas brīvība" paziņoja, ka krievu pulkvedis likvidēts ar RDK kopīgā operācijā.

"Viņš gāja bojā strēlnieku kaujā kā virsnieks ar ieroci rokās, bet jāatzīst, ka šīs rokas ir līdz elkoņiem asinīs," teikts leģiona "Telegram" kanālā.

"Iepriekš Stesevs nogalināja civiliedzīvotājus Čečenijā, Dienvidslāvijā, Abhāzijā un Ukrainas teritorijā," turpina LSR.

4. jūnija reida laikā RDK paziņoja, ka sagūstījuši vairākus Krievijas karavīrus.

Notikumi Belgorodas apgabalā risinās laikā, kad spriedzi un intrigu rada Ukrainas pretuzbrukuma gaidīšana savu teritoriju atbrīvošanai.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!