Foto: Shutterstock
Policija īpašā operācijā Dārbi pilsētā Lielbritānijā par cilvēktirdzniecību aizturējusi sešas personas un atradusi desmit potenciālos "mūsdienu vergus" no Latvijas, vēsta raidsabiedrība BBC.

Policija aizdomās par cilvēktirdzniecību aizturējusi 32, 41 un 53 gadus vecus vīriešus, kā arī 31, 35 un 54 gadus vecas sievietes. Savukārt potenciālajiem upuriem, desmit vīriešiem no Latvijas, sniegta palīdzība. Policija ziņo, ka vīrieši Lielbritānijā nokļuvuši cilvēktirdzniecības ceļā.

Dārbišīras policija paudusi, ka ievestie vīrieši strādājuši, iespējams, par "ļoti nelielu atalgojumu", kā arī personām nav bijusi pieeja viņu vārdā atvērtiem bankas kontiem. Galvenais policijas inspektors Riks Altons paudis, ka policija šai lietā cieši sadarbojas ar Latvijas ierēdņiem un ir pateicīga par Latvijas puses atbalstu. Pašlaik izmeklēšana esot agrīnā pakāpē, bet galvenā prioritāte esot atrasto vīriešu drošība un labklājība.

Policijā norādīja, ka daudzos gadījumos upuriem liek strādāt par ļoti mazu samaksu vai algu neizmaksā vispār, turklāt dokumenti noformēti tā, lai "verdzību" būtu ārkārtīgi grūti pamest. Līdz šim policijas operāciju laikā no 2014. gada janvārim līdz 2016. gada beigām Leičesteršīras, Notingemšīras, Dārbišīras un Linkolšīras policisti uzgājuši 140 "modernos vergus".

Portālam "Delfi" ar Valsts policijas preses pārstāvi, lai uzzinātu par Latvijas likumsargu sadarbību ar Lielbritānijas policistiem konkrētās lietas izmeklēšanā, otrdienas vakarā sazināties neizdevās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!