Gājējiem bīstamo "Millennium" ("Tūkstošgades") tiltu pār Temzu Londonā remontēs vismaz sešus mēnešus un paredzamās izmaksas var pārsniegt piecus miljonus mārciņu (4,45 miljonus latu).
Futūristisko gājēju tiltu, kas šķērso Temzu netālu no Svētā Paula katedrāles un Teita modernās mākslas galerijas atklāja jūnijā, taču pompozā būve izrādījās nedroša un bija atvērta gājējiem tikai trīs dienas. 18,2 miljonu mārciņu (16 miljonu latu) vērtajā celtnē bija pieļautas vairākas konstrukcijas nepilnības, atzina speciālisti un tas meta lielu ēnu uz tilta projekta autoru pazīstamo arhitektu lordu Normenu Fosteru.

Jau pirmie apmeklētāji sūdzējās par tilta bažas izraisošo šūpošanos, un, kaut gan Fosters skaidroja, ka tilta "kustīgums" bijis iekļauts tā koncepcijā, tomēr speciālisti atzina vairāk nekā 10 centimetru lielās svārstības par nedrošām.

Tagad tiltu aprīkos ar īpašiem hidrauliskiem svārstību slāpētājiem un dažādiem citādiem amortizatoriem. Tilta operatorkompānija "Millennium Bridge Trust" paziņojusi, ka panāktā vienošanās par remontdarbu uzsākšanu ir "liels sasniegums ceļā uz tilta jaunatklāšanu" jau aptuveni pēc sešiem mēnešiem.

"Tūkstošgades tilts" bija pirmais pār Temzu uzceltais tilts kopš Tauera tilta izbūves 1894.gadā. Jaunā tilta plānošanas darbs ilga vairāk nekā divus gadus un celtniecība - 13 mēnešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!