Roberts Kanings ir daudzu slavenu reperu zobārsts, taču tie, kas, ierodoties viņa klīnikā Montklērā, Kalifornijas štatā, cer ieraudzīt kaut ko līdzīgu Heavy D., būs vīlušies, jo Kanings ir respektabls, 66 gadus vecs kungs ar acenēm.
Reperu prasības savam zobārstam nav nekādas parastās, jo šo mūziķu zobiem nepieciešami zelta un dārgakmeņu rotājumi. "Es droši vien nekad mūžā neiepazītos ar Snoop Dogg, Master P vai C-Murder, ja nebūtu sācis ar to nodarboties," telefonintervijā atzīst zobārsts. "Un ziniet ko? Viņi ir ļoti jauki puiši... Esmu iepazinies ar dažiem ļoti interesantiem un kolorītiem tipiem."

Vēl pirms Kanings sāka likt slavenajiem reperiem mutēs dimantus, viņš bija pazīstams Dienvidkalifornijā kā viens no pirmajiem zobārstiem, kurš kopš 1969.gada saviem klientiem piedāvā zobu ārstēšanu ar narkozi, tāpēc Kanings pamazām kļuva par Holivudas aktieru, modeļu un dziedātāju zobārstu.

Aptuveni pirms četriem gadiem kāda kinokompānija pie Kaninga nosūtīja Master P, īstajā vārdā Persiju Milleru, kurš tēloja filmā "Takedown" un kuram uz zobiem bija daudzi labi pamanāmi zelta kronīši, kuri filmā bija jānoslēpj. Kanings viņam izgatavoja noņemamu zobu krāsas emalju, kas nosedza zelta kronīšus. Master P. par šo pakalpojumu bija tik sajūsmināts, ka sāka ieteikt Kaningu saviem kolēģiem reperiem.

"Drīz vien viņi ieradās un pieprasīja zelta kronīšus ar dimantiem, no dimantiem veidotus iniciāļus, "Merzedes-Benz" logo veida simbolus, šampanieša glāzes un sirdis," stāsta zobārsts.

Pēc īsa pārdomu posma Kanings nolēma šīs prasības izpildīt un kļuva par reperu zobārstu.

Kanings iekārtojis īpašu laboratoriju, kurā strādā zobu tehniķi, kas vienlaikus ir arī rotkaļi, bet viens no zobārsta draugiem piegādā viņam zobārstniecībai nepieciešamos dārgakmeņus.

Savas repera zobārsta karjeras laikā Kanings izgatavojis arī 30 000 dolāru vērtu, ar dimantiem rotātu zobu protēzi un pat riskējis ar dzīvību Austrumkrasta un Rietumkrasta reperu karā, kurā gāja bojā slavenie reperi Tupaks Šakurs un Notorious B.I.G.

"Kāds slavens reperis bija pieteicis savu vizīti. Kad viņš ieradās, autostāvvietā kādā mašīnā sēdēja vairāki cilvēki. Mans pacients nobijās un negribēja kāpt ārā no savas mašīnas, tāpēc es galu galā piegāju pie šiem cilvēkiem un pavaicāju, kā varu viņiem palīdzēt. Taču izrādījās, ka tie bija tikai bariņš fanu, kuri gribēja dabūt autogrāfus. Taču tas bija diezgan biedējošs gadījums," atzīsts zobārsts.

Hiphopa žurnāla "The Source" modes nodaļas redaktore Laiza Montoia norāda, ka dekoratīvās zobārstniecības popularitāte reperu vidū pēdējo 20 gadu laikā bijusi ļoti mainīga.

Īpaši pieprasīti zobu rotājumi bijuši 80.gados, kad pat Madonna staigājusi ar zelta zobu.

Zobu rotājumu popularitāte atkarīga arī no ģeogrāfijas. Patlaban "flossing" jeb zobu dārgumu krātuvju izrādīšana ir ļoti iecienīta ASV dienvidos, ziemeļaustrumos šī mode jau beigusies, bet līdz rietumiem tā arī vēl nav nonākusi.

"Esmu sācis cienīt repu, jo daži no mūsu pastāvīgajiem klientiem dāvina man savus diskus un kasetes. Bet uzgaidāmajā telpā mēs spēlējam liftu mūziku "muzak"," saka Kanings.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!