Afganistānas grupējuma "Taleban" paliekas uzbrūk cilšu kaujiniekiem Tahtehpolas pilsētā starp Kandahāru un Pakistānas robežu, trešdien ziņoja reportieri.
Franču žurnālistu grupu, kas no Kandahāras devās uz Pakistānu, kontrolpunktā pirms Tahtehpolas apturēja satraukti cilšu kaujinieki.

"Kaujinieki sacīja, ka visu nakti notikušas kaujas, jo uzbrukuši talibi. Viņi teica, ka dažu stundu laikā atgriezīsies [Tahtehpolā], jo viņiem jāpārbauda, kas kontrolē pilsētu," sacīja viens no žurnālistiem.

Braucot atpakaļ uz Kandahāru, reportieris redzēja divas vai trīs automašīnas ar prettalibu spēkiem, kas devās uz Tahtehpolu, un vienu automašīnu ar ASV karavīriem civildrēbēs.

12 dienas pēc talibu padošanās Kandahārā pilsēta ir jaunā gubernatora Gula Agas kontrolē, bet ASV un puštunu cilšu spēki turpina meklēt izkliedētos talibu un Osamas bin Ladena grupējuma "Al Qaeda" kaujiniekus.

Guls Aga otrdien paziņoja, ka gatavojas sākt operāciju pret tiem talibu karavīriem, kas nav padevušies. "Mēs drīz sāksim operāciju apkārtējās pilsētās un apriņķos un darīsim visu, lai atbruņotu talibus, kas vēl atrodas tur, un savāktu viņu automašīnas; tad mēs dosimies uz kalniem," sacīja gubernators.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!