Foto: Reuters/Scanpix

ASV Nevadas štatā priekšvēlēšanu sapulcē sestdien uzvarējis bijušais Masačūsetsas štata gubernators Mits Romnijs, atstājot otrajā vietā bijušo Kongresa Pārstāvju palātas spīkeru Ņūtu Gingriču, liecina daļēji provizoriskie rezultāti.

Rezultāti no 43% iecirkņiem liecina, ka Romnijs ieguvis 42,5% balsu, bet Gingričs - 26,2%. Pārējie divi pretendenti uz kļūšanu par republikāņu kandidātu prezidenta amatam kongresmenis no Teksasas Rons Pols un bijušais senators no Pensilvānijas Riks Santorums saņēmuši attiecīgi 18,4% un 13% balsu.

Līdz šim Romnijs uzvarējis divās no četrām notikušajām priekšvēlēšanām - Ņūhempšīrā un Floridā, bet Aiovā uzvarēja Santorums un Dienvidkarolīnā uzvarēja Gingričs.

Otrdien priekšvēlēšanu balsojums notiks trīs štatos - Kolorādo, Minesotas un Misūri.

Republikāņu partijas atbalstītāji štatu priekšvēlēšanās vai priekšvēlēšanu sapulcēs balso par savu favorītu, kurš vēlāk varētu stāties pretī pašreizējam valsts vadītājam demokrātam Barakam Obamam cīņā par ASV prezidenta amatu. Republikāņu kandidāts 6.novembrī paredzētajām prezidenta vēlēšanām tiks paziņots augustā Republikāņu nacionālajā konventā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!