Foto: AFP/Scanpix
Pasaule ar šausmām skatās uz atbaidošo ASV politisko skatuvi, otrdien brīdināja ASV republikāņu senators Mits Romnijs, vienlaikus peļot Savienoto Valstu prezidenta Donalda Trampa uzvedību, tuvojoties vēlēšanām.

"Ir laiks samazināt temperatūru," aicināja Romnijs, kurš viens no nedaudzajiem republikāņiem, kas pēc 2016.gada vēlēšanām uzdrīkstējies kritizēt Trampu.

Jūtas štata senators kritizēja Trampu, kā arī viņa kreisos oponentus par to, ka politikas raksturs nomainījies "no dedzīgām debatēm uz atbaidošu, aizvainojošu, naidpilnu purvu, kas nav piedienīgi nevienai brīvai valstij, nerunājot par modernās demokrātijas dzimšanas vietu."

Romnijs kritizēja Trampu par to, ka viņš demokrātu viceprezidenta amata kandidāti Kamalu Harisu nodēvējis par "briesmoni", bet Pārstāvju palātas spīkeri Nensiju Pelosi par "traku".

Kaut arī Romnijs kritizēja demokrātu "dusmīgos uzbrukumus", viņš tomēr norādīja, ka demokrātu prezidenta amata kandidāts Džo Bidens nav "nolaidies tik zemu kā citi".

Izsakoties par neseno mēģinājumu sagūstīti Mičiganas štata gubernatori demokrāti Grēthenu Vitmeri, kas bieži bijusi Trampa uzbrukumu mērķis, Romnijs brīdināja, ka "traki uzbrukumi aizšķiļ sazverēstību vērpējus un nīdējus".

"Pasaule skatās uz Ameriku ar patiesām šausmām. Daudziem amerikāņiem ir bail par mūsu valsti - sašķeltu, dusmīgu, ļaunu, vardarbīgu. Dusmu pastiprināšanās noved ļoti sliktā vietā. Neviens saprātīgs cilvēks to nevar vēlēties," sacīja Romnijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!