Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV senators no Dienvidkarolīnas štata Tims Skots pieteicis savu kandidatūru cīņai par Republikāniskās partijas nomināciju 2024. gada prezidenta vēlēšanās, raksta britu raidsabiedrība BBC.

57 gadus vecais Skots solīja atdzīvināt Amerikas "diženuma kultūru". Ar aptuveni 22 miljoniem dolāru viņš piedalās cīņā ar vairāk kampaņas līdzekļu nekā jebkurš no viņa konkurentiem.

Tomēr favorīts cīņā par republikāņu nomināciju joprojām ir eksprezidents Donalds Tramps, savukārt Skotam šobrīd ir tikai 5% vēlētāju atbalsta, ziņo medijs.

Pirmdien kampaņas atklāšanas pasākumā savā dzimtajā pilsētā Ziemeļčārlstonā Skots savu personīgo stāstu izteica kā amerikāņu sapņa iemiesojumu. Politiķis ir kokvilnas lauka strādnieka mazdēls un viņš runāja par to, ka viņu audzināja tikai māte. Tāpat Skots stāstīja, kā viņa ģimene vectēva dzīves laikā ir aizkļuvusi "no kokvilnas lauka līdz Kongresam".

Republikānis agrāk ir stāstījis par savu kā tumšādaina vīrieša pieredzi Amerikā, sākot no policijas aizturēšanas septiņas reizes viena gada laikā līdz aizturēšanai ASV Kapitolija ēkā. Taču savā kampaņas atklāšanas runā viņš noraidīja domu, ka Amerikas nāciju definē rasu dalījums. "Es esmu dzīvs pierādījums tam, ka Amerika ir iespēju zeme, nevis apspiešanas zeme," viņš sacīja, piebilstot "Manas dzīves patiesība atspēko viņu [kreisā flanga politiķu] melus."

Skots ir viens no trim tumšādainajiem ASV senatoriem Kongresa augšpalātā, kurā ir 100 locekļu, līdzās demokrātiem Korijam Bukeram un Rafaelam Vornokam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!