Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kara plosītās Sīrijas prezidents Bašars al Asads savā dzimtajā Latākijas provincē, kuru pēdējā nedēļā smagi skāruši savvaļas ugunsgrēki, klātienē ticies ar iedzīvotājiem, liecina valsts ziņu aģentūras SANA publicētās fotogrāfijas.

Informācija par Asada vizīti Damaskas kontrolētajā ziņu aģentūrā publicēta otrdien, taču nav precizēts, kad notikusi pati vizīte.

Asada publiskās vizītes uz Sīrijas reģioniem ir ļoti reta parādība kopš 2011. gada, kad valstī sākās pilsoņu karš, ziņo aģentūra AP. Konflikts ir prasījis gandrīz 400 000 dzīvību un pieci miljoni iedzīvotāju devušies bēgļu gaitās uz ārzemēm.

Asads Latākijas provincē apciemojis Balouranas ciematu, lai novērtētu savvaļas ugunsgrēku postījumus, ziņo SANA. Liesmas izdevies pakļaut kontrolei pagājušās nedēļas izskaņā.

Kopā ar Asadu pie iedzīvotājiem devušās arī amatpersonas, kas solījušas iedzīvotājiem palīdzēt apstādīt izdegušās platības.

Šim gadalaikam neparastā karstuma dēļ ugunsgrēki pagājušajā nedēļā izcēlās vairākās Tuvo Austrumu valstīs. Sīrijā pārsvarā cietušas teritorijas Latākijas un Homsas provincēs, trīs cilvēki ugunsgrēkos gājuši bojā, ziņo AP.

Mošejās dažādās Sīrijas vietās tika aizvadītas lūgšanas, cerot uz lietu, kas mazinātu sausumu un palīdzētu apturēt ugunsnelaimi.

Vidusjūras piekrastes Latākijas province, ko apdzīvo Asada pārstāvētās islāma sektas alavītu pārstāvji, kara gados karadarbībā nav būtiski cietusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!