Lielbritānijas finanšu pakalpojumu un ziņu aģentūra "Reuters" piektdien iesniedza vairākus miljonus dolāru vērtu prasību pret konkurējošo ASV aģentūru "Bloomberg" sakarā ar patentu tiesību pārkāpumiem, raksta “Financial Times”.
Lielbritānijas aģentūra vēlas saņemt no "Bloomberg" zaudējumu kompensāciju, uzskatot, ka konkurējošā aģentūra ir pārkāpusi "Reuters" patentu tiesības uz valūtu un akciju tirdzniecības tehnoloģiju. Ņujorkas dienvidu apgabala tiesā iesniegtajā prasībā teikts, ka "Bloomberg" pārkāpusi trīs "Reuters" patentus.

"Reuters" vadība uzsvērusi, ka kompānija ir ieguldījusi miljonus, lai attīstītu labāko automatizēto tirdzniecības tehnoloģiju un nevar pieļaut sava intelektuālā īpašuma nelegālu izmantošanu.

Savukārt "Bloomberg" preses dienests, reaģējot uz informāciju par lietas ierosināšanu, paziņojis, ka kompānija ir pārliecināta, ka nav pārkāpusi patentu tiesības.

Lietas uzsākšana sakrīt ar pieaugošo "Reuters" un "Bloomberg" konkurenci par tirdzniecības sistēmu un elektroniskās informācijas tirgu. "Bloomberg" ir sākusi palielināt savu apgrozījumu un tirgus daļu uz britu kompānijas rēķina, kas pagājušajā gadā ziņoja par pirmajiem zaudējumiem kopš ienākšanas fondu tirgū 1984.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!