Foto: AFP/Scanpix
Tūkstošiem demonstrantu pulcējas Kairas centrālajā laukumā Ēģiptē, lai atzīmētu pirmo revolūcijas gadadienu. No tribīnes izskan arī aicinājums doties uz slimnīcu, kurā atrodas gāztais valsts prezidents Hosnī Mubaraks, lai viņu sodītu, vēsta portāls “RIA Novosti”.

Kārtību pasākumā apņēmusies nodrošināt ietekmīgā politiskā kustība “Musulmaņu brālība”. Lai iekļūtu laukumā, jāšķērso divi brālības organizētās tautas milicijas kordoni.

Pretēji sākotnējiem plāniem uzstādīt tikai vienu centrālo tribīni, lai nepolitizētu svinības, laukumā redzamas jau sešas tribīnes, no kurām uzstājas dažādu organizāciju un kustību pārstāvji.

No pašas lielākās tribīnes uzstājās politiskās kustības “Musulmaņu brālība” pārstāvētās “Taisnīguma un brīvības partijas” līderi.

Sagaidāms, ka asas diskusijas var sākties jautājumā par revolūcijas “otrā viļņa” uzsākšanu pret Augstāko militāro padomi, kas pārņēmusi varu pēc Mubaraka atkāpšanās no amata. Uz to mudina radikālās jaunatnes organizācijas.

“Musulmaņu brālība” savukārt nevēlas sākt jaunus masu nemierus un atsakās “saskatīt jaunu ienaidnieku Augstākajā [militārajā] padomē”.

Cita starpā no kādas tribīnes izskanējis aicinājums doties uz slimnīcu, kurā atrodas Mubaraks, lai sodītu viņu.

“Mēs organizējam gājienu uz slimnīcu, lai sodītu Mubaraku par pavēli nogalināt demonstrantus,” no tribīnes klāstīja kāds aktīvists.

Bijušais prezidents atvests uz slimnīcu pagājušā gada augustā un uzturēsies tur visu laiku, kamēr tiks tiesāts par apsūdzībām korupcijā un demonstrantu nogalināšanā.

Jau ziņots, ka Ēģiptes ilggadējais prezidenta Hosni Mubaraks atkāpās no amata pēc masu protestiem pagājušā gada februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!