Foto: AFP/Scanpix/LETA
Ukraina plāno izveidot "miljons karavīru lielu armiju", kas būtu aprīkota ar NATO ieročiem, lai padzītu okupantus no valsts dienvidiem, sacījis Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs, kura teikto citē medijs BBC.

Ukraina gatavo armiju, kurā ietilptu miljons karavīru, lai pēc Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska pavēles atgūtu valsts dienvidu teritorijas.

Teritorijas atgūšana Melnās jūras piekrastē ir vitāli svarīga valsts ekonomikai, norādīja Rezņikovs.

Savā intervijā laikrakstam "The Times" Rezņikovs Lielbritānijas atbalstu slavēja kā ļoti būtisku, kas ļāvis nodrošināt pāreju no padomju laika ieročiem uz NATO standarta pretgaisa aizsardzības sistēmām un munīciju.

Aizsardzības ministrs piebilda, ka jāpaātrina ieroču piegādes. "Mums vajag vairāk [ieroču] (..), lai glābtu mūsu karavīru dzīvības. Katru dienu, kad mēs gaidām haubices, mēs varam zaudēt simt karavīru," viņš piebilda.

Reziņikovs sacīja, ka "bruņotajos spēkos mums ir aptuveni 700 000 karavīru, un, kad pieskaita brīvprātīgos spēkus, policiju, robežsardzi, mums ir miljons."

Aizsardzības ministrs šos komentārus paudis pēc Krievijas gūtajiem panākumiem, ieņemot teritorijas Donbasa reģionā.

Tomēr Karaliskā Apvienoto dienestu institūta vecākais pētnieks Džeks Votlings norādīja, ka "miljons [Ukrainas] karavīru neveiks pretuzbrukumu" ,uzsverot, ka šāda uzbrukuma mērķis ir pārsteigt ienaidnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!