Rietumeiropas valstu meteodienesti brīdina, ka šonedēļ daudzviet Eiropā strauji kļūs aukstāks un gaidāms sniegs, kas var traucēt satiksmei.

Lielbritānijas meteodienests "Met Office" vēsta, ka Britu salu ziemeļu un austrumu reģionus sniegs pārņems darba nedēļas laikā, bet pārējā Lielbritānijā snigs nedēļas nogalē.

Eiropas valstu meteoroloģisko brīdinājumu sistēmas "Meteoalarm" informācija liecina, ka jau otrdien un trešdien vairākās Vācijas pavalstīs prognozēts sniegs un brāzmains vējš. Par puteni brīdina arī Zviedrijas sinoptiķi. Zviedrijas dienvidu daļā otrdien un trešdien var uzsnigt līdz 20 centimetriem sniega.

Igaunijas Meteoroloģijas un hidroloģijas institūts otrdien izplatījis brīdinājumu par trešdien gaidāmu sniegputeni. Vēja brāzmas sasniegs 20-23 metrus sekundē un pamatīgi snigs. Braukšanas apstākļi kaimiņvalstī būšot ļoti sarežģīti. Turpmākajās dienās igauņu sinoptiķi paredz salu līdz -15 grādiem.

Savukārt Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs prognozē, ka nedēļas beigās Latvijā gaisa temperatūra pazemināsies līdz -5..-10 grādiem, austrumu rajonos līdz -13..-18 grādiem.

Prognožu informācija liecina, ka trešdien, kad Igaunijā snigs un putinās, Latvijā būs siltāks un gaidāms lietus. Pie mums sāks snigt tikai naktī uz ceturtdienu un ceturtdien, kad gaisa temperatūra arī stabili pazemināsies zem nulles.

Nedēļas otrajā pusē sals un sniegs pārņems lielāko daļu Rietumeiropas: Franciju, Spānijas ziemeļus, Alpu reģionu, Beniluksa valstis, Vāciju un Čehiju. Ziema iestāsies arī Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!