Foto: AP/Scanpix

Patiesais Rietumu valstu sankciju mērķis ir likt Krievijai mainīt pozīciju principiālos jautājumos, nevis risināt krīzi Ukrainā, paziņojis Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

"Mūsu partneri, kas faktiski ieviesa sankcijas, neslēpj, ka to mērķis nav Ukraina. Pēc būtības, viņu paziņojumos un rīcībās pastāvīgi izriet patiesais sodu mērķis – pārveidot Krieviju, mainīt tās pozīciju mums principiālos un svarīgos jautājumos, liekot pieņemt Rietumu pozīciju. Tas ir pagājušais gadsimts, pagājušais laikmets, koloniālās inerces domāšana," viņš sacījis.

Lavrovs paudis pārliecību, ka šobrīd Rietumu valstis sajutušas "šā brīža kursa ļaundabīgumu", piebilstot, ka sankcijām neesot nekāda rezultāta: "Mums saka – ja palīdzēsiet regulēt krīzi Ukrainā, mēs atcelsim sankcijas; izdariet vienu soli, nodrošiniet, lai separātisti ļauj novērotājiem nokļūt uz Krievijas robežas. Mēs viņiem atbildam ļoti vienkārši – nekādus kritērijus un šāda veida nosacījumus nepildīsim."

Krievijas ārlietu ministrs sacījis, ka Krievija "dara vairāk nekā jebkurš cits, lai krīze Ukrainā beigtos", un norādījis, ka "Rietumu kolēģi neizmanto savu ietekmi uz Kijevas varas struktūrām". Viņš piebildis, ka Ukraina vienmēr bijusi Krievijai tuvākā tauta, kurai ir kopīgas vēstures, kultūras, pasaules redzējuma un civilizācijas saknes, nevis "personu grupa, kas veica apvērsumu un sagrāba varu, nevis nacisti, kas turpina maršēt pa Kijevu un citām lielpilsētām, sagraujot pieminekļus".

Tāpat Lavrovs atklājis, ka Rietumu politiķi nerunā par režīma maiņu Krievijā, "lai gan daži no Eiropas margināliem izmet arī tādas frāzes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!