Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lielbritānijas aizsardzības ministrs Bens Voless svētdien paudis bažas, ka pašreizējie Rietumu diplomātiskie centieni novērst Krievijas iebrukumu Ukrainā atsauc atmiņā tā dēvēto nomierināšanas politiku attiecībā uz nacistisko Vāciju Otrā pasaules kara priekšvakarā.

Intervijā laikrakstam "Sunday Times" viņš norādījis, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins jebkurā brīdī var dot pavēli iebrukt Ukrainā, piebilzdams, ka rietumvalstis nav ieņēmušas pietiekami stingru nostāju pret Maskavu.

"Var jau būt, ka viņš [Putins] vienkārši pagriezīs atpakaļ savus tankus un mēs visi varēsim doties mājās, bet no Rietumiem dažviet gaisā ož pēc Minhenes," izteicies ministrs.

"Satraucoši, ka, neskatoties uz milzīgā apjomā pieaugošajiem diplomātiskajiem centieniem, militārā gatavošanās turpinās. Tā nav apturēta, tā turpinās," viņš uzsvēris.

Minhenes vienošanās, kas 1938. gada septembrī tika noslēgta starp Lielbritāniju, Franciju, Itāliju un nacistisko Vāciju, ļāva pēdējai anektēt Čehoslovākijai piederošo vāciešu apdzīvoto Sudetu apgabalu, neveiksmīgi cenšoties novērst plašu konfliktu Eiropā. Drīz pēc konferences, kurā pašas Čehoslovākijas pārstāvji nepiedalījās, Vācijas karaspēks iegāja Sudetijā, bet 1939. gada martā Vācija okupēja Čehoslovākiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!