Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba uzsvēris, ka viņa valsts neizmantos Rietumu iznīcinātājus, lai dotu triecienus mērķiem Krievijas teritorijā, raksta "Sky News".

Kuleba sacīja, ka viņa valstij ir vajadzīgi iznīcinātāji, lai izbeigtu karu un liktu Krievijai pamest Ukrainas teritoriju. "Mēs izmantojam ieročus, ko saņemam no partneriem, lai dotu triecienu Krievijai okupētajās Ukrainas teritorijās," sacīja Kuleba.

Vaicāts, vai viņš varētu garantēt, ka Ukraina neizmantos Rietumu lidmašīnas un citus tāla darbības rādiusa ieročus, lai uzbruktu mērķiem Krievijas teritorijā, ārlietu ministrs sacīja: "Mēs varam garantēt, ka mēs izmantosim Rietumu ieročus, lai atbrīvotu Ukrainas teritorijas."

Rietumvalstis joprojām nevēlas nodrošināt Ukrainai iznīcinātājus, neskatoties uz nepārprotamo priekšrocību, ko tie sniegtu kaujaslaukā. Rietumos eksistē bažas, ka tas izraisīs konflikta paplašināšanos aiz Ukrainas robežām.

Tiesa, Rietumvalstis arī cita veida bruņojuma piegāžu kontekstā savulaik paudušas līdzīgas bažas, taču eventuāli tomēr lēmušas sniegt Ukrainas lūgto militāro palīdzību. Kā vienu no piemēriem varam minēt tanku piegādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!