Foto: AFP/Scanpix

Liebritānija, Vācija, Nīderlande un Austrālija ceturtdien un piektdien aicināja savus pilsoņus nekavējoties atstāt Lībijas austrumu pilsētu Bengāzī pēc Lielbritānijas brīdinājuma par "specifiskiem un gaidāmiem draudiem" šajā pilsētā.

'"Mums tagad ir zināms par specifiskiem un gaidāmiem draudiem rietumniekiem Bengāzī, un mēs aicinām visus Lielbritānijas pilsoņus, kas tur palikuši pretēji mūsu padoma, nekavējoties aizbraukt," ceturtdien paziņoja Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Vācijas Ārlietu ministrija ceturtdien nāca klajā ar paziņojumu, kurā aicināja savus pilsoņus "steidzami atstāt Bengāzī pilsētu un reģionu", jo tai esot informācija par "specifiskiem tūlītējiem draudiem Rietumvalstu pilsoņiem Bengāzī".

Nīderlande ceturtdien atkārtoja savu brīdinājumu nedoties uz Bengāzī un tās apkārtni, un Ārlietu ministrijas preses sekretārs sacīja, ka tur esošajiem Nīderlandes pilsoņiem būtu labāk aizbraukt.

Austrālijas Ārlietu ministrija piektdien aicināja šīs valsts pilsoņus nekavējoties atstāt Bengāzī minēto "specifisko gaidāmo draudu" dēļ. "Pastāv uzbrukumu Rietumvalstu objektiem Lībijā risks, kas būtu atbilde uz Francijas intervenci Mali konfliktā," atzina ministrija.

Maltas aviosabiedrība "Air Malta" paziņoja, ka Lielbritānijas brīdinājuma dēļ ceturtdien atcēlusi divus reisus uz Bengazi.

Lībijas ārlietu ministra vietnieks sacīja, ka ir pārsteigts par šiem brīdinājumiem un ka Lībija pieprasīs paskaidrojumu no Lielbritānijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!