Foto: LETA

Latvija sniegs palīdzību upuriem, kas ir cietuši Austrālijas postošajos ugunsgrēkos, pirmdien, 6. janvārī, mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņoja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Ministrs pauda solidaritāti ar Austrāliju un izteica dziļu līdzjūtību postošo ugunsgrēku upuru ģimenēm.

Politiķis arī norādīja, ka Latvija palīdzību katastrofas upuriem sniegs, izmantojot organizāciju "Sarkanais Krusts" Austrālijā.

"Delfi" jau informēja, ka Ugunsgrēki Austrālijā sākās pagājuša gada septembrī. Kopš tā brīža ugunsgrēkos Austrālijā ir gājuši bojā vismaz 23 cilvēki. Ir iznīcinātas vairāk nekā 1200 mājas un izdeguši miljoniem hektāru zemes.

Sestdien, 4. janvārī, atsevišķos rajonos gaisa temperatūra pārsniedza 40 grādus pēc Celsija skalas. Penritā, rietumos no Sidnejas, temperatūra sasniedza pat 48,9°, un tiek lēsts, ka tā kādu laiku bijusi karstākā vieta uz Zemes. Turklāt spēcīgais vējš, kas mainījis virzienu, kavē ugunsdzēsēju centienus ierobežot savvaļas ugunsgrēkus Austrālijas dienvidaustrumos.

Meteorologi skaidro, ka Indijas okeāna klimata sistēma ir galvenais Austrālijas ārkārtējā karstuma virzītājspēks. Turklāt daudzās Austrālijas daļās sausums ir bijis novērots jau gadiem, kas ir atvieglojis ugunsgrēku izplatīšanos un to pieņemšanos spēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!