Saniknoti Brazīlijas policisti, pieprasot lielāku algu, piektdien sarīkojuši demonstrāciju Riodežaneiro starptautiskajā lidostā, kur brīdinājuši tūristus, ka viņi nevar paļauties uz noziedzības apsēstās pilsētas slikti apmaksātajiem policistiem.
"Iespējams, jūs esat apdraudēts," bija rakstīts angliski uz viena plakāta, savukārt apmēram 20 Riodežaneiro štata civilās policijas arodbiedrības locekļi izdalīja skrejlapas dažādās valodās un runāja ar tūristiem, kuri ieradušies divas nedēļas pirms karnevāla svinībām.

"Policija nav iedvesmota darīt labu darbu un šajā situācijā tūristiem pastāv briesmas tikt aplaupītiem," sacīja arodbiedrības prezidents un augsti stāvošs policijas izmeklētājs Fernando Bandeira.

Riodežaneiro policijas vadītājs Alvaro Linss atstādinājis protesta akcijas dalībniekus.

"Šādas akcijas policijas statūti neatļauj. Dalībniekiem likts nodot ieročus un žetonus," sacīja policijas preses pārstāvis.

Riodežaneiro ir bēdīgi slavena kā viena no pasaules noziedzīgākajām pilsētām. Tūrisma pārstāvji sūdzas, ka šis tēls neveicina tūristu skaita pieaugumu, lai gan daudzi tomēr ierodas apskatīt pilsētas skaistumu.

Detektīvi un citi policijas aģenti pieprasa algu palielināt par 50%. Vidējās algas lielums ir 550 dolāri (322,85 lati).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!