Foto: EPA/LETA
Trešdiena bija jau ceturtā diena pēc kārtas, kad vienu no lielākajām Brazīlijas un visas Dienvidamerikas pilsētām Riodežaneiro satricināja policijas un gangsteru sadursmes, ziņo BBC.

Likumsargi vēsta, ka četru dienu laikā dzīvības ir zaudējuši vismaz 15 noziedzīgo grupējumu locekļi. Policija skaidro, ka sadursmes izcēlušās pēc tam, kad likumsargi rīkojuši operācijas lielpilsētas graustu rajonos, kur bāzējas narkotiku tirgotāju bandas. Pēc apšaudēm pamatīgi bruņoti policisti pilsētā aptur automašīnas un autobusus, lai pārbaudīto to pasažierus.

"Ir grupas, kas darbojas 20 un 30 gadus, un tās negribētu padoties," teicis Riodežaneiro sabiedriskās drošības direktors Žozē Beltrame. "Bet arī mēs nepadosimies. Ja viņi [grupējumi un to locekļi] turpinās pretoties, tad mēs [policisti] savas pūles dubultosim. Ikvienu, kurš patrāpīsies mums ceļā, mēs sabradāsim," viņš piebildis.

Militārā policija pavēstīja, ka kopš aizvadītās nedēļas nogales dzīvības zaudējuši vairāk nekā 20 cilvēki, 15 no tiem - gangsteri. Pārējie bojā gājušie ir Rio iedzīvotāji, tostarp kāda 14 gadus veca meitene, kuru nogalināja kāda noklīdusi lode.

Apšaudēs ievainojumus guvuši divi policisti.

BBC atzīmē, ka policijas un gangsteru apšaudes ir regulāra parādība Rio. Taču tagad sadursmes notiek tuvāk pludmales zonai, kur apmetušies turīgāki iedzīvotāji nekā graustu un citos megapoles rajonos mītošie.

Apšaudes kārtējo reizi liek uzdot jautājumu par to, vai Brazīlijas varas iestādes spēs nodrošināt drošību 2014.gadā, kad Brazīlijā notiks viens no lielākajiem sporta sarīkojumiem pasaulē - pasaules čempionāts futbolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!