Foto: DELFI
Aizdomās par jaundzimuša bērna sadedzināšanu "dziedināšanas rituālā" Čīles policija arestējusi četrus cilvēkus, kas ir kādas reliģiskas sektas locekļi, vēsta raidsabiedrība BBC.

Starp aizturētajiem sektas locekļiem ir arī bērna māte. Sektanti pagājušā gada novembrī trīs dienas veco mazuli iemetuši ugunskurā, uzskatot, ka viņš ir velna apsēsts nešķīstenis.

"Mazulis bija kails. Viņi aizsēja viņai muti, lai apturētu kliegšanu. Tad viņi piesēja viņu pie dēļa. Pēc garu izsaukšanas viņi bērnu dzīvu iemeta ugunī," stāsta policijas izmeklētājs Migels Ampuero.

Reliģiskās grupas līderis Ramons Gustavo Kastillo Gēte, kurš bijis arī nogalinātā bērna tēvs un joprojām slēpjas no policijas, uzskatījis sevi par dievu un ticējis pasaules galam 2012. gada 21. decembrī. Tiek uzskatīts, ka viņš pierunājis māti nodot bērnu "upurēšanai".

Bērns ir dzimis slimnīcā Vinja del Maras pilsētā, bet amatpersonas drīz viena atklāja, ka mazulis tā ar nav oficiāli piereģistrēts.

Domājams, ka 2005. gadā dibinātās sektas locekļi pirms rituāla varētu būt lietojuši halucinogēnus augus, ko gadsimtiem savos rituālos izmantojuši Dienvidamerikas iedzimtie iedzīvotāji.

Bēguļojošajam sektas līderim bija seksuālas attiecības ar visām sektas sievietēm, uzskata izmeklētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!