Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vācijas iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers intervijā laikrakstam "Bild am Sonntag" paudis nostāju, ka robežas aizsardzība ir leģitīma, šādi izsakoties pēc tam, kad vairākas Eiropas Savienības (ES) valstis lūgušas Briseli maksāt par robežžogiem, lai neļautu nelegālajiem migrantiem iekļūt blokā.

Vaicāts, vai Polijas robežžogs ir nepieciešams, ministrs sacīja, ka robežas aizsardzība ir attaisnota.

"Mums tas ir leģitīmi - aizsargāt ārējo robežu tādā veidā, lai tiktu novērsta nepamanīta robežas šķērsošana," svētdien publicētajā intervijā sacīja Zēhofers.

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko pret ES izvērtā hibrīdkara ietvaros pēdējo mēnešu laikā centies iesūtīt bloka austrumu valstīs - Latvijā, Lietuvā un Polijā - tūkstošiem nelegālo migrantu.

Lielāka daļa migrantu, kam robežu izdodas šķērsot, dodas tālāk uz Vāciju.

Kā norādīja Zēhofers, Vācija pastiprinās kontroli uz robežas ar Poliju, skaidrojot, ka operācijā jau iesaistīti 800 policistu.

"Ja tas būs nepieciešams, esmu gatavs [robežas kontroli] pastiprināt vēl vairāk," viņš sacīja.

ES uzskata, ka Minskas režīms ar nelegālo migrantu masveida iesūtīšanas centieniem atriebjas par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!