Foto: AFP/Scanpix

Itālijas galvaspilsētas Romas vadība ir apstiprinājusi plānus no aprīļa vienā pilsētas kvartālā oficiāli atļaut prostitūciju, ziņo AFP.

Izvēlētais rajons ir tā saucamais EUR - kvartāls uz dienvidrietumiem no pilsētas centra, kurā Fašistiskās Itālijas vadītājs Benito Musolīni savulaik gribēja pasaulei demonstrēt fašisma sasniegumus.

Vispasaules izstāde, kurai jaunajā pilsētas rajonā bija jānotiek 1942. gadā, atzīmējot fašisma divdesmitgadi, tā arī nekad nenotika Otrā pasaules kara dēļ. Tomēr gatavošanās tai bija uzsākta jau 1936. gadā, un daudzas ieplānotās ēkas tajā tika pabeigtas pirms kara. Šobrīd tas ir aktīvs Romas biznesa rajons.

Lai gan baznīca, kā arī dažādas organizācijas ir pret lēmumu veidot sarkano lukturu rajonu, piekrišanu tam jau ir devis pilsētas kreisās puses pārvaldnieks Ignacio Marino.

Pilsētas vadība uzskata, ka ar oficiālu atļauju piedāvāt prostitūciju vienā konkrētā neapdzīvotā rajonā tiks sakārtota vide, jo patlaban šis nelegālais bizness norisinās vairāk nekā 20 Romas ielās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!