Sestdien Eiropas Komisijas prezidenta Romāno Prodi rokās uzsprāga pa pastu atsūtīts sainis, taču pats Prodi nav cietis, ziņo Itālijas informācijas aģentūras.
Drīz pēc sprādziena Prodi, kurš pavada Ziemassvētku brīvdienas savā mājā Boloņā, izgāja no mājas un žurnālistiem paziņoja, ka spridzeklis bijis paslēpts grāmatā, kas uzliesmoja, to atverot, un sabojāja dažas mēbeles un paklāju. Neviens no viņa ģimenes nav cietis. Pagaidām nav skaidrs, kāda tipa sprāgstviela izmantota šajā uzbrukumā.

Policija nekavējoties sāka izmeklēšanu, taču pagaidām uzbrucēja identitāte nav noskaidrota.

Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni un prezidents Karlo Adzeljo Čampi telefonsarunā tūlīt centušies noskaidrot, vai Prodi nav cietis, un apliecinājuši solidaritāti ar viņu, ziņo aģentūra ANSA. Uzbrukumu nosodījuši arī daudzi citi Itālijas politiķi.

"Prodi jūtas labi un viņam nekas nav noticis," ziņo informācijas aģentūra "ADN-Kronos", piebilstot, ka Prodi tomēr ir nobažījies, jo pie viņa mājas jau uzsprāgušas divas eksplozīvas ierīces.

Pagājušo svētdien netālu no Prodi mājas viena pēc otras sprāga divas atkritumu tvertnē paslēptas bumbas. Sprādzienos neviens netika cietis. Atbildību par šo uzbrukumu uzņēmās kāds anarhistu grupējums.

Policija izslēdz iespēju, ka uzbrukums būtu bijis vērsts pret Prodi, taču norāda, ka tas varēja būt "demonstratīvs akts" pret drošības spēkiem. Prodi māja tiek pastāvīgi apsargāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!