Romas pāvesta Jāņa Pāvila II sūtnis franču kardināls Rožē Ečegarajs, kurš ieradies miera misijā Irākā, trešdien paziņoja, ka tiksies ar šīs valsts prezidentu Sadamu Huseinu.
Ečegarajs par to pavēstīja Bagdādē pēc tikšanās ar Irākas viceprezidentu Tahu Jasinu Ramadanu un vicepremjeru Tareku Azīzu, kuras laikā tika apspriesta nepieciešamība saglabāt mieru reģionā.

"Es tikšos ar prezidentu Sadamu Huseinu un nodošu viņam vēstījumu" no Jāņa Pāvila II, žurnālistiem sacīja kardināls, piebilstot, ka tikšanās diena vēl nav noteikta.

"Esmu ieradies garīgā miera misijā. Mums visiem ir nepieciešams miers," pirms tikšanās ar Ramadanu un Azīzu teica kardināls.

"Bez miera neviens nevar būt laimīgs. Miers ir Dieva dāvana," uzsvēra Ečegarajs.

Pāvesta sūtnis Irākā ieradās otrdien ar ANO lidmašīnu. Pēc ierašanās viņš paziņoja: "Pāvesta vārdā esmu ieradies, lai, pirmkārt, mudinātu Irākas varas iestādes turpināt aizvien intensīvāku sadarbību ar Apvienotajām Nācijām, sadarbību, kurai jābūt balstītai uz taisnīgumu un starptautiskajām tiesībām."

Plānots, ka vēlāk trešdien Ečegarajs noturēs mesu haldiešu rita Sv.Jāzepa katoļu baznīcā Bagdādē, lai aizlūgtu par mieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!