Foto: Reuters/Scanpix

ASV Republikāņu partijas kandidāts prezidenta vēlēšanām Mits Romnijs privātās vakariņās ar sponsoriem ir nicīgi izteicies par sava vēlēšanu sāncenša pašreizējā prezidenta Baraka Obamas atbalstītājiem, raksturojot viņus kā ienākumu nodokļa nemaksātājus, kas sevi uzskata par valdības aprūpējamiem "upuriem", liecina ar slēpto kameru uzfilmēts videoieraksts.

Ierakstā, kuru pirmdien publiskoja liberālais žurnāls "Mother Jones", Romnijs sacīja, ka 47% amerikāņu vēlētāju, kas atbalsta Obamu, "ir atkarīgi no valdības, uzskata sevi par upuriem, kurus valdībai ir pienākums aprūpēt un kuriem pienākas veselības aprūpe, pārtika, mājoklis un nez kas vēl".

"Tie ir cilvēki, kas nemaksā ienākumu nodokli. Tāpēc mūsu teiktais par zemiem nodokļiem viņus neinteresē. Es nekad viņus nepārliecināšu, ka viņiem jāuzņemas personīga atbildība un jāparūpējas par savu dzīvi," sacīja Romnijs.

Obamas vēlēšanu kampaņas menedžeris Džims Mesina, komentējot šo ierakstu, paziņoja, ka "ir grūti būt par visu amerikāņu prezidentu, nicīgi norakstot pusi nācijas".

"Es teiktu, ka tas nav elegants formulējums," Romnijs vēlāk sacīja reportieriem, raksturojot videoierakstā teikto. "Es runāju par politisko procesu, kā iesaistīt cilvēkus manā kampaņā .. Tas attiecas uz valsts virzību," uzsvēra Romnijs.

Sabiedriskās domas aptaujas pagājušās nedēļas nogalē liecināja, ka Romnija popularitātes reitings ir 46%, bet par Obamu gatavi balsot 49% vēlētāju. Prezidenta vēlēšanas notiks 6.novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!