Pasaulslavenais čellists un diriģents Mstislavs Rostropovičs intervijā laikrakstam "Izvestija" slavē Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un aicina krievus "piedot un aizmirst" Putina pagātnes darbus bijušās Padomju Savienības Valsts drošības dienestā (VDK).
"Man patīk, ko viņš dara, un es domāju, ka aizvainojošās tenkas par viņa agrāko darbu VDK vajadzētu aizmirst," Rostropovičs vakar sacījis laikrakstam.

Tomēr Rostropovičs atkārtoti nosodīja Putinu par Padomju Savienības agrākās himnas atjaunošanu, nosaucot to par "šausmīgu kļūdu", jo daudzi vecajā himnā saskata pagātnes apspiestības simbolu.

"Neatkarīgi no tā, kur šī himna tiek spēlēta, es necelšos augšā no krēsla, pat ja no tā būtu atkarīga mana dzīvība," solīja slavenais mūziķis.

Putins pirms dažiem mēnešiem bijušo Padomju Savienības himnu, nomainot vārdus, atjaunoja Krievijas himnas statusā, izraisot asus protestus no Krievijas liberāļu puses.

Rostropovičs kopā ar savu sievu, dziedātāju Gaļinu Višņevsku 1974.gadā bija spiests emigrēt no Padomju Savienības un pašlaik dzīvo Parīzē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!