Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ruandas valdība pieteikusies uzņemt 30 000 migrantu, kuri cerējuši nokļūt Eiropā, bet nokļuvuši Lībijas bandu verdzībā, ārlietu ministres Luisas Mušikivabo teikto pārstāsta "African News".

Viņa vietējiem medijiem atklājusi, ka par spīti valsts nelielajam izmēram valdība apņēmusies uzņemt Lībijā iesprostotos migrantus. Ruandas valdība pievienojusies daudzām citām valstīm, nosodot pēdējo dažu gadu laikā izveidoto cilvēku tirdzniecības un paverdzināšanas tīklu, kuru izveidojušas vietējās bandas, kas nereti no cilvēku kontrabandas pievērsušās Eiropas valstu finansiāli atbalstītajai migrantu aizturēšanai.

Āfrikas Savienības Komisijas priekšsēdētājs Mousa Faki apsveicis Ruandas lēmumu un aicinājis arī citas Āfrikas valdības un uzņēmējus sekot nelielās Āfrikas valsts piemēram palīdzēt nelaimē nonākušajiem. "Aicinu visas Āfrikas Savienības dalībvalstis, privāto sektoru un Āfrikas valstu pilsoņus rast resursus un atbalstīt mūsu brāļus un māsas, kuri cieš Lībijā," viņš paziņoja.

Ruanda ir gandrīz trīsreiz mazāka par Latviju, un tajā dzīvo nepilni 12 miljoni cilvēku. Tā atrodas salīdzinoši tālu no migrācijas ceļiem. Vairums migrantu savukārt nāk no tādām Āfrikas valstīm kā Eritreja, Sudāna, Somālija, Nigērija, Gana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!