Flāmu glezniecības lielmeistara Pētera Paula Rubensa glezna "Nevainīgo slepkavošana" trešdien tika pārdota "Sotheby's" izsolē Londonā par 49,5 miljoniem sterliņu mārciņu (46 miljoniem latu), kļūstot par dārgāko gleznu, kāda jebkad pārdota izsolēs Lielbritānijā, paziņoja izsoļu nams "Sotheby's".
Šis mākslas darbs ir uzgleznots laikā no 1609. līdz 1611.gadam. Pirms izsoles tā prognozētā cena bija no četriem līdz sešiem miljoniem mārciņu.

Gleznu nopirka kāds privātkolekcionārs, kurš bija klāt izsoļu zālē.

Visdārgākā glezna, kas jebkad pārdota izsolē, ir Vinsenta van Goga "Doktora Gašē portrets". To 1990.gadā par 49 miljoniem sterliņu mārciņu nopirka kāds japāņu biznesmenis "Christie's" izsolē Ņujorkā, bet saskaņā ar tālaika valūtas kursiem šī cena bija ekvivalenta 82,5 miljoniem ASV dolāru (49,6 miljoniem latu).

Rubensa gleznā ir parādīts brīdis, kad Jūdejas ķēniņš Hērods liek nogalināt visus jaundzimušos zēnus, lai šādi tiktu vaļā no Mesijas. Glezna ir gandrīz perfektā stāvoklī.

"Nevainīgo slepkavošana" sākotnēji tika uzskatīta par mazāk pazīstama flāmu mākslinieka un Rubensa laikabiedra Jana van den Hekes darbu. "Sotheby's" glezniecības speciālists Džordžs Gordons to pirms dažām nedēļām atzina par Rubensa darbu.

Glezna ir piederējusi dažādiem kolekcionāriem. 1780.gadā sastādītā anonīmā inventāra sarakstā tā tika piedēvēta van den Hekem, kurš strādāja Vīnē, gleznojot Rubensa un van Deika stilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!