Rumānija otrdien par nevēlamu personu pasludināja Krievijas diplomātu, sperot atbildes soli uz Maskavas apsūdzībām rumāņu diplomātam spiegošanā un viņa izraidīšanu no valsts.

Kā teikts Rumānijas Ārlietu ministrijas paziņojumā, tā "informējusi Krievijas amatpersonas par savu lēmumu par nevēlamu personu pasludināt tāda paša ranga diplomātu Krievijas vēstniecībās Bukarestē".

Kā ziņots, Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) otrdien pavēstīja, ka Maskavā pirmdien slepenu militāra rakstura datu saņemšanas brīdī aizturēts Rumānijas vēstniecības politiskās nodaļas pirmais sekretārs.

Diplomātam pavēlēts valsti atstāt 48 stundu laikā.

Pie diplomāta Gabriela Greku atrastas spiegošanas iekārtas, kas, kā apgalvo FDD, atmasko viņa pret Krieviju vērsto darbošanos.

Tieši kādas iekārtas aizturēšanas brīdī atrastas un kāda veida informāciju viņš saņēmis, FDD neatklāj.

FDD apgalvo, ka Greku ir Rumānijas Ārējās informācijas dienesta darbinieks, bet amats Rumānijas vēstniecībā Maskavā ir tikai aizsegs.

Rumānijas Ārlietu ministrija otrdien paziņoja, ka varasiestādes, arestējot Maskavā Rumānijas diplomātu, kuru tās apsūdz spiegošanā, rupji pārkāpušas diplomātisko protokolu.

"Rumānijas Ārlietu ministrija nosoda rupjo 1961.gada Vīnes konvencijas par diplomātisko protokolu pārkāpumu, ko veikušas Krievijas varasiestādes, 16.augustā arestējot Maskavā akreditēto Rumānijas diplomātu," teikts ministrijas paziņojumā, kurā arī nosodīta "pilnīgi neadekvātā izturēšanās, kādai viņš pakļauts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!