Foto: AP/Scanpix

Rumānijas līdzšinējais premjerministrs Viktors Ponta piektdien ieradies valsts augstākajā tiesā, kuras priekšā stājas apsūdzībās par izvairīšanos no nodokļu apmaksas, naudas atmazgāšanu, interešu konfliktu un nepatiesu apgalvojumu paušanu.

Ponta piektdien ieradās Augstajā kasācijas un tieslietu tiesā, atsakoties runāt ar žurnālistiem, jo esot "civils pilsonis".

Viņa vadītā valdība demisionēja trešdien saistībā ar plašajiem protestiem par traģisko ugunsgrēku naktsklubā, kurā gāja bojā 32 cilvēki. Valdības atkāpšanās gan nav apmierinājusi protestētājus, kas turpina savu akciju, pieprasot labāku pārvaldību valstī.

Apsūdzības lietā pret Pontu, kas joprojām ir parlamenta deputāts, ir saistītas ar laiku, kad viņš strādāja par advokātu. Viņš pats noliedz jebkādus pārkāpumus.

Prokuratūra apgalvo, ka Ponta viltoja izdevumu orderus no sava politiskā sabiedrotā juristu biroja vismaz 181 tūkstoša leju (40,7 tūkstošu eiro) vērtībā. Prokuratūra norāda, ka viņš izlikās, ka strādā par advokātu, lai pamatotu naudas saņemšanu no kompānijas.

Apsūdzības saistītas ar notikumiem 2007.gadā. Viņš tomēr nav aizturēts, bet daļēji ir arestēti Pontas īpašumi.

42 gadus vecais sociāldemokrāts Ponta, kurš Rumānijas premjera amatā bija kopš 2012.gada maija, iepriekš bijis iesaistīts vairākos skandālos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!