Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pēc visai Mihaja Tudoses atkāpšanās no Rumānijas premjerministra amata, valdības vadītāja krēslam Sociāldemokrātiskā partija (PSD) nolēmusi virzīt Vioriku Densilu, vēsta raidsabiedrība BBC.

54 gadus vecā Densila ir tiek uzskatīta par PSD līdera Livju Dragnja sabiedrotā.

"Man ir skaidrs, ka sociāldemokrātiem ir vairākums… Tā kā es esmu izsvēris visus argumentus un nolēmis viņu piedāvāto kandidātu virzīt premjera amatam," paudis Rumānijas prezidents Klauss Johanniss, uzsverot, ka vēlas, lai parlaments pēc iespējas ātrāk balso par Densilas apstiprināšanu un jaunā valdība darbu varētu sākt 1. februārī.

Ja Densila tiks apstiprināta, viņa kļūs par trešo premjeru septiņu mēnešu laikā un pirmo sievieti šajā amatā. Kopš 2009. gada viņa bijusi Eiropas Parlamenta (EP) deputāte.

Jau ziņots, ka pirmdien pēc PSD līderu balsojuma, kurā tika izteikta neuzticība līdzšinējam valdības vadītājam, premjerministrs Tudose no amata atkāpās.

Spriedze starp Tudosi un ietekmīgo PSD prezidentu Dragnju pieauga pagājušajā nedēļā, kad premjers lūdza no amata atkāpties iekšlietu ministri – ciešu Dragnja sabiedrotajai.

Pats Dragnja, kura vadītā PSD 2016. gada decembrī uzvarēja vēlēšanās, par premjerministru nevar kļūt, jo ir notiesāts par krāpšanos vēlēšanās. Tudose premjera amatā stājās pērnā gada jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!