Foto: EPA/Scanpix/LETA

Rumānijas premjerministrs Ludoviks Orbāns, kas šobrīd atrodas karantīnā, sestdien izturējis parlamenta uzticības balsojumu.

Deputātus mudinājuši apvienoties jaunā koronovīrusa epidēmijas draudi, un Orbāns saņēma gandrīz vienbalsīgu atbalstu. Par viņu balsoja 286 deputāti, pret tikai 23, bet viens atturējās.

Paradoksālā kārtā visvairāk balsu Orbānam nodrošinājuši opozīcijā esošie sociāldemokrāti (PSD), un tas licis izplatīties runām, ka PSD pirms balsojuma noslēgusi kādu darījumu ar Orbāna pārstāvētajiem liberāļiem (PNL).

Vēl tikai 5. februārī viņš uzticības balsojumā cieta sakāvi.

Orbāns kopā ar visiem pārējiem sava kabineta locekļiem šobrīd atrodas pašizolācijā, kas noteikta pēc kādas sēdes, kurā piedalījies arī kāds ar "Covid-19" inficējies senators.

Iepriekš Orbāns centās panākt pirmstermiņa vēlēšanu izsludināšanu, cerot tādējādi nostiprināt PNL pozīcijas, taču inficēto skaitam valstī sestdien sasniedzot 102 cilvēkus, šīs viņa mērķis, šķiet, ticis atmests.

Nolūkā ierobežot vīrusa izplatību varasiestādes aizliegušas visas pulcēšanās iekštelpās, ja to dalībnieku skaits pārsniedz 50.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!