Foto: EPA/LETA

Mediju magnāts Ruperts Mērdoks ir atstājis padomes locekļa amatus vairākos viņa koncerna "News Corp." meitasuzņēmumos, tostarp tajos, kuri izdod Lielbritānijas laikrakstus "Times", Sunday Times" un "Sun", paziņoja "News Corp.".

Pēc koncerna sniegtās informācijas, Mērdoks Lielbritānijā aizgājis no uzņēmumu "News Corp. Investments", "News International Group" and "Times Newspaper Holdings" padomēm. Viņš arī atstājis vairāku "News Corp." meitasuzņēmumu padomes ASV, Austrālijā un Indijā.

"News Corp." skaidroja, ka Mērdoka aiziešana no šīm padomēm neesot nekas vairāk kā "korporatīvs mājas sakopšanas vingrinājums pirms kompānijas sadalīšanas".

Jau ziņots, ka "News Corp." padome jūnijā nolēma, ka "News Corp." filmu un televīzijas bizness, kurā iekļaujas filmu studija "20th Century Fox", raidsabiedrība "Fox" un ziņu kanāls "Fox News", tiks nodalīts no laikrakstu un grāmatu izdevniecības aktīviem, kuru skaitā ir laikraksti " Wall Street Journal" (WSJ), "New York Post" un "Times", avīze "Australian", kā arī grāmatu izdevniecība "HarperCollins". Paredzams, ka 81 gadu vecais Ruperts Mērdoks, kurš pašlaik ir "News Corp." padomes priekšsēdētājs un ģenerāldirektors, būs padomes priekšsēdētājs abās jaunajās kompānijās.

WSJ iepriekš rakstīja, ka "News Corp." akcionāri jau zināmu laiku centušies panākt izdevējdarbības aktīvu nodalīšanu, jo visu grupu ir satricinājis skandāls Lielbritānijā par žurnālistu neatļautu piekļūšanu mobilajiem tālruņiem, kurā bija iesaistīts nu jau slēgtais "News Corp." piederējušais Lielbritānijas tabloīds "News of the World". Skandāla dēļ "News Corp." bija spiests atteikties no satelīttelevīzijas kompānijas "BSkyB" pārņemšanas, kas būtu bijis lielākais iegādes darījums konglomerāta pastāvēšanas vēsturē.

29.februārī Ruperta Mērdoka dēls Džeimss Mērdoks atkāpās no "News Corp." meitasuzņēmuma Lielbritānijā "News International" padomes priekšsēdētāja amata. 39 gadus vecais Džeimss Mērdoks ir "News Corp." izpilddirektora vietnieks televīzijas jautājumos un strādā koncerna galvenajā mītnē Ņujorkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!