Foto: DELFI

Zemo cenu lidsabiedrība "Ryanair" atlaidusi pilotu, kurš piedalījās britu telekanāla "Channel 4" dokumentālajā programmā, kas raisīja bažas par "Ryanair" degvielas politiku, ceturtdien paziņojusi lidsabiedrība.

"Ryanair" informēja, ka juristiem dots rīkojums sākt tiesvedību pret pilotu Džonu Gosu, kurš piedalījās "Channel 4" šonedēļ pārraidītās programmas "Dispatches" raidījumā.

Lidsabiedrība norādījusi, ka Gosa dalība programmā ir pretrunā ar "Ryanair" iepriekš rakstiski doto apstiprinājumu, ka viņam nav nekādu šaubu par drošību lidsabiedrībā, un tādēļ pieņemts lēmums viņi nekavējoties atlaist.

"Mēs gatavojamies labot Gosa kunga apmelojošos apgalvojumus tiesā, bet šo jautājumu tālāk nekomentēsim," paziņoja "Ryanair" preses pārstāvis.

"Dispatches" ziņoja par trim gadījumiem, kad "Ryanair" piloti izsludinājuši trauksmi zema degvielas līmeņa dēļ.

Programmā tika citēti piloti no apvienības "Ryanair Pilot Group".

Lidsabiedrība apgalvo, ka programmā atspoguļotos incidentus izraisījuši slikti laikapstākļi un "Ryanair" lidmašīnas pilnībā atbilst Eiropas Savienības (ES) regulām.

"Ryanair" arī apgalvo, ka "Ryanair Pilot Group" izveidojuši nevis lidsabiedrības piloti, bet arodbiedrības, kas "Ryanair" nemaz nav pārstāvētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!