Īrijas lidsabiedrība "Ryanair" otrdien paziņojusi, ka šogad atvērs bāzi Lietuvas pilsētā Kauņā, vēsta ārvalstu mediji.

Šī būs pirmā lidsabiedrības bāze Centrālajā un Austrumeiropā, un "Ryanair" projektā plāno ieguldīt 140 miljonus ASV dolāru (72 miljonus latu).

"Ryanair" vadītājs Maikls O'Līrijs žurnālistiem otrdien norādīja, ka uzņēmums "vēlas padarīt Lietuvas lidostas par lielākām un veiksmīgākām lidostām Baltijā, kas būtu krietni priekšā tādām mazām lidostām kā Rīga".

"Ryanair" piedāvās 18 jaunus maršrutus no Kauņas un nodarbinās 150 apkalpes locekļus. Kauņas bāzē tiks izvietotas divas jaunas "Boeing 737-800" lidmašīnas.

Lidsabiedrība meklējusi bāzi Austrumeiropā vairākus gadus. "Ryanair" vadītājs Maikls O'Līrijs norādīja, ka Lietuva tikusi izvēlēta tās pievilcīga biznesa klimata, labas infrastruktūras un strauji pieaugoša pasažieru skaita dēļ.

O'Līrijs sagaida, ka pasažieru skaits Kauņas lidosta dubultosies un sasniegs vienu miljonu un bāze radīs 1000 darba vietu.

Pēc "Ryanair" vadītāja vārdiem, lēmums par bāzes izveidošanu Kauņā nebūt nenozīmējot, ka nākotnē uzņēmums nevarētu izveidot vēl vienu bāzi Viļņā.

Kā vēstīts, "Ryanair" bija iecerējusi veidot savu bāzi Rīgas lidostā. Pērn novembrī tika uzsvērts, ka šī iecere tiks īstenota tikai, ja lidosta nodrošinās "pietiekami zemas izmaksas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!