Foto: AP/Scanpix

Bijušais Gruzijas prezidents un pašreizējais Odesas apgabala gubernators Mihails Saakašvili turpina savas iecerētās reformas reģionā, atlaižot teju pusi ierēdņus, vēsta Ukrainas mediji.

Saakašvili likvidējis informatīvās politikas, sabiedrisko attiecību, pilsētas izbūves un arhitektūras, fizkultūras un sporta, apsargājamo kultūras mantojumu objektu, ģimenes un jauniešu departamentus. Tiek skaidrots, ka minētie seši departamenti tiks vai nu slēgti, vai apvienoti ar citiem.

Odesas apgabala administrācija atklājusi, ka tādā veidā darbinieku skaits apgabala pārvaldē saruks no 781 līdz 404.

Pirmdien Saakašvili slēdzis arī divus citus – iekšējā audita un drošības iestāžu koordinācijas centra – departamentus, kā rezultātā darbu zaudējuši 20 cilvēki.

Gubernators paziņojis, ka tas tiek darīts, lai cīnītos ar korupciju. "Tiem, kas vēl nav sapratis – mēs cīnīsimies ar kukuļdevējiem katru dienu un diennakti, šīs darbības uzņems spēku katru dienu, līdz drošības iestādes pilnībā mainīs savu darbības veidu," viņš sacījis.

Jaunajiem departamentu kandidātiem ir izvirzītas prasības būt Ukrainas pilsoņiem, runāt ukraiņu valodā un būt ar augstāko izglītību.

Mihails Saakašvili ieņēmis Gruzijas prezidenta amatu no 2004. gada janvāra līdz 2013. gada novembrim. Pēc tam politiķis pametis valsti un sākotnēji dzīvojis ASV.

2015. gada februārī Ukrainas prezidents Petro Porošenko iecēlis Saakašvili par savu ārštata padomnieku. Jaunajā amatā politiķis veicis pārrunas ar ASV par ieroču piegādi Ukrainai. Savukārt šā gada maijā viņš tika iecelts par jauno Odesas apgabala gubernatoru.

Gruzijas varasiestādes pērn izdeva orderi viņa arestam par varas ļaunprātīgu izmantošanu. Saakašvili apgalvo, ka šīs apsūdzības ir politiski motivētas, un arī izteicies, ka viņa tiesiskā vajāšana ir pašreizējās Gruzijas valdības mēģinājums "izpatikt Krievijai".

Gruzijas varasiestādes pagājušajā gadā konfiscēja Saakašvili divus hektārus lielo vīna dārzu Gruzijas austrumos, nelielu dzīvokli Tbilisi, kā arī viņa sievas dzīvokli galvaspilsētā, nelielus viņa mātei piederošus zemes gabalus un vecāsmātes desmit gadus veco automašīnu "Toyota".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!