Gruzija nepadosies nekārtību musināšanas centieniem no Krievijas puses, otrdien paziņoja Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili, jau sesto dienu turpinoties protestiem Tbilisi, vēsta aģentūra "Reuters".

Pie Gruzijas parlamenta Tbilisi pulcējas vairāki tūkstoši cilvēku, pieprasot 41 gadu vecam Saakašvili atkāpties, vainojot viņu demokrātijas apspiešanā valstī un postošajā konfliktā ar Krieviju.

Desmitiem cilvēku pavadījuši nakti teltīs pie prezidenta biroja.

Saakašvili atsakās pakļauties demonstrantu prasībām un atkāpties. Viņš atkārtoti pieļāva, ka protesta kampaņa tiek finansēta no Krievijas. Gruzijas prezidents arī teica, ka Krievija palielina savu militāro kontingentu Dienvidosetijas un Abhāzijas separātiskajos reģionos.

"Tas viss ir tēmēts uz nemieriem valsts iekšienē, un, kā mums rāda pēdējo dienu notikumi, vienalga, cik naudas ir iztērēts vai ko viņi varētu darīt, Gruzija ir stabila valsts," sacīja Saakašvili, otrdien apmeklējot kādu slimnīcu.

"Šeit nav iespējas izraisīt nekādus nopietnus nemierus," viņš piebilda.

Tikmēr opozīcijas līderi norāda, ka šādi prezidenta apgalvojumi ir nomelnošanas kampaņas daļa, kas vērsta pret viņiem un atspoguļo valdības vienaldzību pret protestētāju sūdzībām.

Pret Saakašvili kopš ceturtdienas protestē tūkstošiem cilvēku. Tomēr viņu skaits ievērojami samazinās: ceturtdien protestos piedalījās aptuveni 60 000 cilvēku, taču nedēļas nogalē viņu skaits saruka līdz 4000.

Opozīcijas līderi noraida, ka protesta kampaņa tuvotos noslēgumam. Viņi sola turpināt demonstrācijas un bloķēt galvaspilsētas ielas, kamēr Saakašvili neatkāpsies.

Tikmēr analītiķi pauž šaubas par opozīcijas vienotību un tās spējām sapulcēt pietiekamu cilvēku skaitu, lai panāktu savu prasību izpildi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!