Foto: Reuters/Scanpix
Odesas apgabala gubernatora Mihaila Saakašvili izveidotā "Kustība par attīrīšanos" ir aicinājusi Ukrainas valdības ministrus demisionēt, bet Ukrainas prezidentu kustība Petro Porošenko mudināja atsaukt frakciju "Petro Porošenko bloks" no valdības koalīcijas.

"Ukraina ir nonākusi smagā politiskajā krīzē. Pie varas esošie ir parādījuši, ka nespēj veikt reformas valstī un cīnīties pret korupciju. Premjerministrs [Arsenijs Jaceņuks], kura demisiju prasa vairāk nekā 70% iedzīvotāju, izmisīgi turās pie varas," teikts "Kustība par attīrīšanos" koordināciajs padomes paziņojumā, kas trešdien publicēts oficiālā kustības lapā sociālās saziņas vietnē "Facebook".

Paziņojumā norādīts, ka valdība un oligarhi plāno valdības "dzīvi pagarināt" par vismaz pusgadu, lai "varētu arī turpmāk aplaupīt valsti".

"No tāda plāna izpildes ļoti ciestu Ukrainas tauta. Mēs aicinām valdības ministrus, kas ir saglabājuši godu un cieņu, demisionēt. Pietiek ar savu reputāciju slēpt netīras varas spēles. Mēs aicinām parlamenta deputātus, kas ietilpst valdošajā koalīcijā, glābt parlamenta godu un cieņu. Koalīcija, kas nespēj izveidot valdību, kura strādā valsts labā, ir mirusi. Atcerieties par savu pienākumu pret tautu - izveidojiet jaunu koalīciju, kuru vadīs nevis oligarhi, bet valsts intereses," teikts paziņojumā.

"Kustība par attīrīšanos" arī aicināja Ukrainas prezidentu Porošenko "darīt visu iespējamo, lai atrisinātu politisko krīzi". "Ir laiks uzņemties vadību un izvest lielāko frakciju no koalīcijas, kura ir faktiski izjukusi," kustība mudināja prezidentu.

Jau vēstīts, ka Ukrainas premjerministrs Jačeņuks otrdien izturējis parlamenta uzticības balsojumu, kas tika sarīkots tikai dažas stundas pēc tam, kad prezidents Porošenko pieprasīja viņa atkāpšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!