Pret Gruzijas prezidentu Mihailu Saakašvili izvirzītas jaunas apsūdzības korupcijā. Šoreiz pret viņu vērsies opozīcijas darbinieks un bijušais aizsardzības ministrs Iraklijs Okruašvili, ziņo "Interfaks".
Okruašvili Gruzijas televīzijā paziņojis, ka prezidents Saakašvili ar dāžādu starpnieku palīdzību iegādājies Gruzijas televīzijas kanāla "Rustavi-2" un citu lielu kompāniju akcijas. Bijušais ministrs licis noprast, ka viņa rīcībā ir pietiekami daudz Gruzijas valdību kompromitējušu materiālu. "Es neesmu tas cilvēks, kurš uzreiz publiskos visu kompromātu par Saakašvili un viņa līdzgaitniekiem. Tāpēc viņi no manis baidās," viņš teicis televīzijā.

Okruašvili par savu pāriešanu opozīcija paziņoja 2007. gada rudenī, un kopš tā laika izteicis virkni skandalozu paziņojumu, piemēram, apvainojis Gruzijas prezidentu uzņēmēja Badri Patarkacišvili slepkavības organizēšanā. Viņš prezidenta ģimenei inkriminēja noziedzīgus darījumus, kuru rezultātā tā nelikumīgi ieguvusi vairākus miljardus ASV dolāru.

Pierādījumus saviem vārdiem Okruašvili nesniedza, tādēļ pēc kādas uzstāšanās televīzijā viņš tika arestēts. Gruzijas prokuratūra viņu pašu apvainoja finanšu noziegumos. Vēlāk pret drošības naudu viņš tika atlaists un varas iestādes ļāva viņam pamest valsti.

Gada beigās Gruzijas valdība izsludināja Okruašvili meklēšanu un pieprasīja viņa ekstradīciju. Bijušais ministrs savukārt Vācijai, kur tobrīd atradās, lūdza politisko patvērumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!