Pēc otrdienas rītā ar spēcīgām bumbām veiktā uzlidojuma kādam Bagdādes dzīvojamajam kvartālam, kurā, iespējams, tikās Irākas prezidents Sadams Huseins un viņa augstākās amatpersonas, ieskaitot abus dēlus, pagaidām nav iegūti nekādi apstiprinājumi par Sadama likteni.
ASV spēki pēc saņemtas izlūkošanas informācijas ar bumbvedēju "B-1" nometa četras 900 kilogramu smagas, bunkuru sagraušanai paredzētas bumbas apdzīvotā kvartālā Bagdādē, jo saņemtā informācija liecināja, ka Sadams tiekas ar citiem līderiem pazemes bunkurā zem restorāna "Al Saa".

"Mēs šo uzlidojumu raksturojam kā ļoti, ļoti efektīvu," preses konferencē pavēstīja ASV apvienotā štāba komandiera vietnieks ģenerālmajors Stenlijs Makraistels. "Tas, kas mums tagad ir kauju postījumu novērtēšanai, reāli ir bedre zemē, (..) kur, pēc mūsu domām, bija ļoti vērtīgi mērķi."

Taču nav saņemts nekāds apstiprinājums, vai Sadams Huseins ir ievainots vai nogalināts, ne arī, ka viņš patiešām uzlidojuma laikā atradās ēkā.

Aculiecinieki stāstīja, ka bumbu nokrišanas vietā ir 18 metrus dziļa bedre, trīs ēkas ir pilnībā sagrautas un apkārtējām līdz 300 metru attālumā trieciena vilnis ir izsitis logus un durvis.

Nav zināms, kas tajās atradās un vai kāds varētu būt izdzīvojis. Irākas glābēji otrdien no drupām atraka kāda bērna, jaunas sievietes un vecāka vīrieša ķermeņus.

Dažas ASV amatpersonas ziņoja, ka mērķis bijis restorāns, taču aģentūras AP reportieris notikuma vietā novēroja, ka vienīgais restorāns apkārtnē atrodas netālu no milzīgās bedres un ir neskarts.

Tomēr mirstīgo atlieku atrašana un identificēšana varētu sagādāt problēmas un tam varētu būt nepieciešamas DNS pārbaudes. Problēma pastāv tajā apstāklī, ka ASV un to sabiedroto rīcībā nav Sadama Huseina DNS parauga, bez kā nav iespējams veikt analīzes, un līdz ar to Irākas līdera mirstīgo atlieku identificēšana būtu praktiski neiespējama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!