Irākas prezidentam Sadamam Huseinam lojālie spēki ceturtdien apšaudīja ASV jūras kājniekus Bagdādē Tigras upes ziemeļu krastā, nogalinot vienu jūras kājnieku un 13 ievainojot, paziņoja ASV bruņoto spēku virsnieks.
"Kaujā nogalināts viens karavīrs un vismaz 13 ievainoti," sacīja 5.jūras kājnieku pulka 1.bataljona vecākais seržants Džefs Treibers. BBC reportieris Deivids Viliss ziņoj a, ka jūras kājnieku nogalinājis šrapnelis kaujas laikā.

5.jūras kājnieku pulka 1.divīzija ir ieņēmusi vienu no galvenajiem prezidenta piļu kompleksiem Tigras ziemeļu krastā, sacīja Treibers.

AFP korespondents notikuma vietā ziņoja, ka jūras kājniekus no pulksten 2.00 (1.00 pēc Latvijas laika) apšaudīja kaujinieki, kas slēpās ēkās, automašīnās, uz namu jumtiem un zem tiltiem. Cīņas ar kaujiniekiem, kuri lieto Kalašņikova automātus AK-47 un raķešgranātas, vēl turpinās.

"Tā ir spēka demonstrācija - mēs varam doties, kur mēs gribam," sacīja Treibers. Viņš piebilda, ka bijusi dzirdama artilērijas uguns ārpus Irākas prezidenta Azmijas pils mūriem Bagdādē.

Cits amerikāņu virsnieks paziņoja, ka jūras kājnieki ieņēmuši ne tikai pili, bet arī tuvumā esošu mošeju pēc izlūkošanas ziņām, ka tajā varbūt slēpjas Sadams Huseins. Mošeja atrodas tuvu Tigras ziemeļu krastam. "Mēs parādījām mūsu spēju uzspiest savu gribu," sacīja majors Pīts Farnums.

BBC korespondents Deivids Viliss ziņoja, ka ASV karavīri pārmeklējuši mošeju pēc ziņām, ka tur varbūt slēpjas Sadams.

Cits militārs ziņu avots informēja "Reuters", ka vairākas stundas notikusi kauja ar Republikas gvardi pie mošejas Bagdādes ziemeļrietumu rajonā Adhamijā. BBC korespondents ziņoja, ka jūras kājnieki pārmeklējuši šo mošeju, uzskatot, ka tur varētu slēptis Sadams Huseins.

"Kad bija garantēta drošība rajonā ap prezidenta pili, tika dota pavēle pārmeklēt mošeju, kur, kā tika uzskatīts, varētu slēpties Sadams Huseins," sacīja BBC reportieris Deivids Viliss. "Jūras kājnieku ierašanos atkal pavadīja nikna cīņa. Pār Tigras upi tagad pacēlušies biezi melni dūmi, un pašlaik tiek pārmeklēta mošeja," ziņoja Viliss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!