Aptuveni 60 "Taliban" kaujinieki un četri Afganistānas karavīri ir gājuši bojā sadursmēs, kas sākušās valsts dienvidu daļas provincē Uruzganā, informē ārvalstu prese.
Veselā virknē sadursmju, sprādzienu un uzbrukumu Afganistānā pēdējās nedēļas laikā dzīvības zaudējuši jau vairāk nekā 300 cilvēku, raksta Reuters. ASV un Afganistānas militārpersonas apgalvo, ka šis ir lielākais vardarbības uzliesmojums kopš "Taliban" režīma gāšanas 2001.gada beigās.

Lielāka daļa bojā gājušo ir kaujinieki, tomēr dzīvības zaudējuši arī desmitiem Afganistānas karavīru, policistu un civiliedzīvotāju, kā arī četri ārvalstu karavīri.

Afganistānas spēku komandieris Ratamulla Raufi stāsta, ka pēc otrdienas vakara sadursmēm atrastas 60 "Taliban" kaujinieku mirstīgās atliekas.

"Taliban" kaujinieki cīnās par ārvalstu spēku izvešanu no valsts un vēlas gāzt pašreizējo valdību. Viņi darbojas galvenokārt valsts dienvidos un austrumos, tomēr pēdējo mēnešu laikā vairāki uzbrukumi notikuši arī citās valsts daļās. Izskanējis pieņēmums, ka tagad, piecus gadus pēc "Taliban" režīma gāšanas, grupējums ir daudz agresīvāks, spēcīgāks un organizētāks nekā tolaik.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!